Jais Tahan X27 Rasul Melayu X27

by

Selepas meletak jawatan 15 tahun lalu kini 'Rasul Melayu' kembali semula  [Video] — MYKMU.NET
Source: mykmu.net

Selepas meletak jawatan 15 tahun lalu kini 'Rasul Melayu' kembali semula [Video] — MYKMU.NET. JAIS tahan anak lelaki "Rasul Melayu" 21/10/2009 8:25pm. SHAH ALAM 21 Okt. — Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) hari ini.

Selepas meletak jawatan 15 tahun lalu kini 'Rasul Melayu' kembali semula  [Video] — MYKMU.NET
Source: mykmu.net

Selepas meletak jawatan 15 tahun lalu kini 'Rasul Melayu' kembali semula [Video] — MYKMU.NET. 91. SHAH ALAM - Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) menahan seorang lelaki yang pernah mendakwa dirinya sebagai 'Rasul Melayu'.

JAIS tahan anak lelaki "Rasul Melayu" 21/10/2009 8:25pm. SHAH ALAM 21 Okt. — Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) hari ini menahan anak lelaki "Rasul Melayu", Abdul Kahar Ahmad bagi membantu siasatan berhubung dakwaan penyebaran ajaran sesat yang dibawa bapanya melalui internet dan khidmat pesanan ringkas (SMS). SHAH ALAM 21 Okt 91. SHAH ALAM - Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) menahan seorang lelaki yang pernah mendakwa dirinya sebagai 'Rasul Melayu' dan 16 pengikutnya yang berusia antara 14 dan 70 tahun di tiga lokasi berasingan sekitar negeri ini malam tadi. Pengarah JAIS, Mohd Shahzihan Ahmad berkata, Operasi Khas Penguatkuasaan dilaksanakan selepas kesemua Saya ada bertemu dia dan dia ada bagi tahu kita, dia sudah bertaubat. Bila orang sudah bertaubat kita terima. - Datuk Seri Dr Zulkifli Mohamad Al Bakri. Saya ada bertemu dia dan dia ada bagi tahu kita, dia sudah bertaubat. Bila orang sudah bertaubat kita terima. - Datuk Seri Dr Zulkifli Mohamad Al Bakri.

JAIS tahan 'Rasul Melayu'
Source: www.sinarharian.com.my

JAIS tahan 'Rasul Melayu'. Saya ada bertemu dia dan dia ada bagi tahu kita, dia sudah bertaubat. Bila orang sudah bertaubat kita terima. - Datuk Seri.


'Rasul Melayu' ditahan lagi

'Rasul Melayu' yang kembali aktif menyebarkan ajaran diharamkan pada 1991 ditahan bersama 16 pengikutnya oleh Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) di tiga lokasi berbeza malam 20 September.

Pengarah JAIS, Mohd Shahzihan Ahmad, berkata Rasul Melayu atau nama sebenarnya Abdul Kahar Ahmad ditahan di sebuah rumah di Kemensah, Ulu Klang selepas empat tahun dibebaskan.

Beliau berkata dalam sidang media di Majlis Mesra Media 2020 di SACC.

Mohd Shahzihan berkata, melalui risikan dan maklumat awam yang diterima JAIS, ajaran ini dipercayai kembali aktif dengan modus operandi (MO) baharu dan berinteraksi dengan pengikutnya menerusi kumpulan sembang WhatsApp dan Facebook.
-------------------------------------
#HMETRO #METROTV

Please visit our website for more news http://www.hmetro.com.my
Please like http://www.facebook.com/harianmetro
Please follow http://www.twitter.com/hmetromy
And also our http://www.instagram.com/hmetromy

JAIS tahan 'Rasul Melayu'

Ghggvcxdgvogbejsnspbdhsusîs s jais. Qu'à s jais d yaks td d Jésus d suis d hais d j'ai djs sjskdbdcd disons sjskdbdcd disons draine f Island j'en d dis. Sjskdbdcd vend. A. SHAH ALAM - Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) menahan seorang lelaki yang pernah mendakwa dirinya sebagai 'Rasul Melayu' dan 16 pengikutnya yang berusia antara 14 dan 70 tahun di tiga lokasi berasingan sekitar negeri ini malam tadi. Pengarah JAIS, Mohd Shahzihan Ahmad berkata, Operasi Khas Penguatkuasaan dilaksanakan selepas kesemua mereka JAIS tahan 10 belia Melayu minum arak *di tai pada 2 jan 12. SALAH seorang penguat kuasa JAIS mengambil butiran pengenalan seorang pengunjung pada Ops Mungkar di Petaling Jaya awal pagi semalam. PETALING JAYA - Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) telah menahan 10 lelaki beragama Islam kerana kesalahan meminum arak dalam Ops Mungkar yang aku xpelik mungkin dia gila, yg peliknye pengikut dia, cmne leh terpedaya Ade umpan menarik kot

JAIS tahan 'Rasul Melayu'
Source: www.sinarharian.com.my

JAIS tahan 'Rasul Melayu'. Tertuduh ditahan sepasukan pegawai Jabatan Agama Islam Selangor (Jais) selepas melarikan diri ke rumah barunya di Sungai.

Rasul Melayu” – Ajaran Ses@t Haji Kahar Kembali Aktif Selepas 4 Tahun Beb@s  Dari Penj4ra – Media Diari Viral
Source: media.diariviral.com

Rasul Melayu” – Ajaran [email protected] Haji Kahar Kembali Aktif Selepas 4 Tahun [email protected] Dari Penj4ra – Media Diari Viral. Ghggvcxdgvogbejsnspbdhsusîs s jais. Qu'à s jais d yaks td d Jésus d suis d hais d j'ai djs sjskdbdcd disons sjskdbdcd.

Pengarah JAIS, Mohd Shahzihan Ahmad, berkata Rasul Melayu atau nama sebenarnya Abdul Kahar Ahmad ditahan di sebuah rumah di Kemensah, Ulu Klang selepas empat tahun dibebaskan. "Dia bersama 16 pengikut iaitu sembilan lelaki dan lapan wanita berusia antara 14 hingga 70 tahun, ditahan di tiga rumah di Kemensah, Ulu Klang, Sungai Long dan Keramat. #INFO | Jais tahan ketua ajaran sesat Haji Kahar Bin Ahmad, 16 pengikut Lelaki yang mendakwa dirinya 'Rasul Melayu', Abdul Kahar Ahmad ditahan bersama Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) malam tadi menahan semula seorang lelaki yang pernah mendakwa dirinya Rasul Melayu satu masa dahulu. Penahanan itu ekoran ajaran sesat itu dikesan kembali aktif semula di sekitar Lembah Klang. JAIS Tahan Semula 'Rasul Melayu' Me 05:04. Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) malam tadi menahan semula seorang lelaki yang pernah mendakwa dirinya Rasul Melayu satu masa dahulu. Penahanan itu ekoran ajaran sesat itu dikesan kembali aktif semula di sekitar Lembah Klang.

Seerah Series Part 3: After Prophethood – Jamiatul Ulama KZN
Source: jamiat.org.za

Seerah Series Part 3: After Prophethood – Jamiatul Ulama KZN. A. SHAH ALAM - Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) menahan seorang lelaki yang pernah mendakwa dirinya sebagai 'Rasul Melayu'.

Pengarah JAIS, Mohd Shahzihan Ahmad, berkata Rasul Melayu atau nama sebenarnya Abdul Kahar Ahmad ditahan di sebuah rumah di Kemensah, Ulu Klang selepas empat tahun dibebaskan. "Dia bersama 16 pengikut iaitu sembilan lelaki dan lapan wanita berusia antara 14 hingga 70 tahun, ditahan di tiga rumah di Kemensah, Ulu Klang; Sungai Long dan Keramat. JAIS tahan semula 'Rasul Melayu' Senin, 21 September 2020 Berita, Terbaru, Unik, Viral. Selain lelaki yang mendakwa Rasul Melayu, JAIS juga menahan sebanyak 16 pengikutnya yang berusia antara 14 dan 70 tahun di tiga lokasi berasingan sekitar Selangor. Pengarah JAIS, Mohd Shahzihan Ahmad berkata, Operasi Khas Penguatkuasaan dilaksanakan

Related image of Jais Tahan X27 Rasul Melayu X27